Udvikling efter agile principper

Den rigtige løsning til den rigtige pris

Brug agil softwareudvikling og få lavere risiko og mere værdi i virksomhedens næste softwareprojekt

Agil udvikling handler om at levere værdi til kunderne ved at involvere dem så meget så muligt i udviklingsprocessen. Resultatet bliver at den udviklede software passer bedre til behovet, leveres hurtigere og til lavere pris.

Dette kan lade sig gøre, fordi nogle af de elementer i softwareprojekter, der ikke giver værdi til hverken kunde eller leverandør fjernes.

For det første laves ikke en meget grundig projektbeskrivelse. Dels fordi der er en meget stor omkostning i timer ved dette (som leverandøren fører over på kunden), og fordi en sådan beskrivelse vil dække det som kunden tror de har brug for, men ikke det der reelt er behovet.

Og resultatet er typisk en løsning der indeholder betydelige mængder funktionalitet, der aldrig vil blive brugt, og features der skal laves om, samtidig med at der mangler funktionalitet som er nødvendig for at kunne bruge løsningen.

Agil udvikling løser denne problematik ved at have en løsere kontrakt og starte projektet med at udvikle en simpel version af den ønskede løsning.

Efter få uger kan kunden så begynde at evaluere den løsning der er under udvikling, så misforståelser eller features som kunden har tænkt forkert, opdages tidligt så konsekvenserne af dette bliver i det små. Der laves så løbende nye versioner med mere funktionalitet til løsningen er klar til brug.

Kontakt os om udvikling af software

Et agilt projekt resulterer i:

 • En løsning der passer bedre til behovet, fordi leverandøren får feedback tidligt
 • En løsning der er billigere, fordi der spares tid på beskrivelser og fejludviklinger
 • Et projekt med lavere risiko, fordi kunden hurtigt kan vurdere leverandørens kompetencer
 • Et projekt der er hurtigere færdigt, fordi der bruges mindre tid på administration

Din udviklingspartner

Centic har udviklet softwareløsninger til en lang række private og offentlige virksomheder. Disse virksomheder har fået i os en leverandør, der i tekniske kompetencer kan matche større udviklingshuse, men til en betydelig lavere pris.

Projekter med agil softwareudvikling leveret af Centic

Udvikling af en (lidt større) ny løsning leveret af Centic foregår typisk på denne måde:

 • Der afholdes fx et par indledende møder, hvor kunden fortæller om sine krav/ønsker til løsningen.
 • Centic laver en projektbeskrivelse som beskriver den overordnede funktionalitet og den økonomiske ramme for projektet.
 • Den første simple version af løsningen leveres efter fx to uger.
 • Der bygges flere features på og justeres på baggrund af kundens test. Der leveres typisk en ny version hver uge.
 • Når alle features er leveret, testes og rettes der i bund, hvorefter løsningen kan leveres i driftsmiljøet.

Værktøjer, processer mm.

 • Alle projekter er omfattet af versionstyring af kildekode vha. enten Git eller SVN. Også løsninger udviklet af andre.
 • Udviklingsopgaverne (features, rettelser mm.) trackes i “Pivotal Tracker”: www.pivotaltracker.com
 • Alle teammedlemmer registrerer dagligt tid i “Harvest”: www.getharvet.com
 • Ved udvikling af web applikationer laves altid et passwordbeskyttet testsite.
 • Når der skal udvikles nye brugergrænseflader anvendes “Balsamiq Mockups”: balsamiq.com i første fase før designet afklares.
 • Agile projekter afregnes normalt med 1/3 af projektsummen ved start på udvikling, 1/3 ved aflevering til test og 1/3 når løsningen er endelig fejlrettet.

Lad os udvikle jeres it-løsning. Ring til os på 60 70 20 00 eller send en mail til kontakt@centic.dk for at høre mere om mulighederne.

Læs mere om softwareudvikling eller om programmering på timebasis.

Udtalelser fra kunder

Sådan har andre oplevet Centic som udviklingsleverandør.

Vi er meget tilfredse med konsulenten fra Centic. Han satte sig hurtigt ind i vores setup, og han har også en god fornemmelse for hvornår han skal lave en opgave, og hvornår det er os der skal lære at gøre noget. Centic er en leverandør af IT-konsulenter, hvor man får rigtig god værdi for pengene.
, Økonomichef Morten Andersson
Vi har brugt Centic til udvikling af den seneste version af vores system til håndtering af al administration omkring de ph.d.-studerende på SDU. Vi har kommunikeret direkte med udvikleren og han har været god til at sætte sig ind i, hvad vi ville, samtidig han har ydet høj produktivitet gennem hele projektet.
, Projektchef Bjarne Nielsen
Det intranet som Centic har udviklet sammen med os, har givet os en meget mere effektiv logistik i vores leverance af catering til Mærsk i Nordsøen. Og det at der er apps til medarbejderne er super godt, fordi det er mennesker der er meget på farten, og appsene er nemme at bruge.
, Morten Juul Andersen Director of Operations Northern Europe
Centic er rigtigt gode til udvikling af kompliceret software, men det vigtigste er, at de er gode til at forstå processer som i vores tilfælde drejer sig om energibesparelser. Det giver en kvalificeret sparring i udvikling og drift.
, Projektchef Jan Nielsen
Centic stillede med et effektivt team til udviklingsopgaven og en agil tilgang til opgaven, så opgaven blev løst på lidt under den afsatte tid
, Søren Larsen
Samarbejdet med Centic har været super. De input vi har fået til udviklingen af applikationerne har været gode. Det har været en god og gensidig proces og til en fornuftig pris.
, Thomas Peter Rolff Christiansen
Vi er imponerede over hvor hurtigt Centic kunne udvikle vores nye løsning, og hvor få tekniske problemer der har været efterfølgende med softwaren.
, Driftschef Anne Mette Tofte Petersen