Project Description

  Enfamilieshus

  Husets Web | Energiberegning i enfamilieshuse

  Husets Web var en virksomhed der udviklede og solgte digitale løsninger til brug for private husejere. Hovedproduktet var Energiberegneren, som blev udviklet i samarbejde med Centic fra 2009 til 2014. Husets Web er i dag overtaget af Modstrøm A/S som udvikler videre på den innovative løsning.

  Energiberegneren

  Da Husets Web blev stiftet, var ambitionen at en husejer skulle kunne få lavet en uvildig analyse af boligens opvarmningsmæssige forhold uden at skulle have fat i fagfolk og efterfølgende modtage en rapport i PDF-format med de relevante anbefalinger.
  Derfor blev der fra 2009 udviklet en online beregner med Centic som udviklingsleverandør for at realisere denne ambition.

  Der fandtes allerede forskellige beregninger på markedet, men de var rettet mod ingeniører eller meget misvisende. Især forskelligheden i materialer, konstruktioner og isoleringsforhold var en udfordring at få beskrevet med tilstrækkelig kvalitet.

  Husets Web screenshot

  Processen

  Opgaven var at klæde en almindelig husejer på, så det var muligt at få lavet en beskrivelse af huset af en lægmand. Derfor blev der hentet data ind fra en række offentlige kilder, både BBR-registeret, data om bevaringsforhold fra Kulturarvsstyrelsen og priser fra de databaser, der bruges af byggeriet i forbindelse med tilbudsgivning.
  Den første version af softwaren havde karakter af et proof of concept, men for hver ny version blev beregningen af husets forbrug mere valid og forslagene til, hvad der kunne optimeres mere rigtige, og efterhånden kunne husejerne stole på de rapporter, som blev genereret.

  Kontakt os om udvikling af systemer

  Resultaterne

  Der kom hurtigt en række efterligninger af Husets Webs energiberegner fra store spillere med interesse i husejere, men kigger man på kvaliteten af beregningerne, var ingen af disse beregnere sammenlignelige.

  Husets Web solgte beregneren som en service til en række kommuner og til energiselskaber i perioden fra 2010 til 2014, hvorefter ejerne solgte energiberegneren til elselskabet Modstrøm, som ønskede at tilbyde kunderne rådgivning omkring energibesparelser.

  Centic hjalp i den forbindelse Modstrøm med selv at overtage videreudviklingen af softwaren.

  Husets Web rapport

  Lad os udvikle jeres it-løsning. Ring til os på 60 70 20 00 eller send en mail til kontakt@centic.dk for at høre mere om mulighederne.

  Læs mere om softwareudvikling eller om hvordan vi arbejder.

  rudi-kragh

  “Vi har fra begyndelsen været glade for at arbejde sammen med Centic, som har en rigtig god forståelse for det komplekse fagområde. Vi har et tæt samarbejde med dem og det er i høj grad også deres fortjeneste at vi er hvor vi er i dag. Vores ideer modnes sammen med Centic, så vi får de løsninger der fungerer optimalt teknisk og brugermæssigt.”

  Rudi Kragh
  Direktør i Husets Web

  • Integration til offentlige databaser
  • Dynamiske beregninger
  • Backend til vedligehold af indhold
  • Styr på medarbejdernes kurser

  Om Husets Web

  Husets Web udviklede den nyskabende energiberegner fra 2009 til 2014 i samarbejde med Centic.

  Løsningen blev solgt til Modstrøm A/S, der udvikler videre på den.