Sådan udvikles en mobilapp

Læs om funktionalitet, design, test og programmering

Udvikling af en mobilapplikation er kompliceret fordi processen strækker sig over flere uger og involverer adskillige personer og aktiviteter. Læs nedenfor om, hvordan Centic griber processen an.

Centic udvikler native mobilapplikationer til iOS og Android. De fleste af de apps vi har udviklet bruges internt i virksomheder. Læs vores cases på mobiludvikling..

Platformsvalg, design og levetid

En virksomhed bør betragte en mobilapplikation, som enhver anden softwareløsning og fokusere på stabilitet og levetid. Mobilapplikationerne skal have god brugeroplevelse og være nemme at bruge, så medarbejderne har lyst til dem, men virksomheden skal også vælge en appleverandør, der fokuserer på at lave en applikation, der også fungerer godt om fx tre år, og hvor omkostningerne ved tilføje funktionalitet på et senere til applikationen ikke pludselig stiger voldsomt. Det samme gælder, når der kommer nye smartphones og tablets eller når der kommer nye versioner af fx iOS og Android.

Brugerfladerne på applikationerne bygges fleksibelt op, så der ikke skal laves grundlæggende om, når der skal tilføjes funktionalitet. Og endelig skal man som kunde sikre sig at man kan tage sin applikation med til en anden leverandør, hvis man har brug for det. Herunder skal man sikre sig at også en evt. backend kan tages med videre og ikke kun fungerer hos den leverandør, der har udviklet app-løsningen oprindeligt.

Beskrivelse og mock ups

Ethvert godt softwareprojekt starter med en grundig analyse og beskrivelse. Dette gælder også for udvikling af apps. En del af denne proces bør også være at lave eksempler på brugergrænseflader eller skitser af disse, såkaldte mock ups.

Beskrivelsen og skitseringen af applikationens brugerflader definerer opgaven, sådan at kunden har sikkerhed for, hvad der leveres.

Centic som udviklingspartner

Centic har udviklet softwareløsninger til private og offentlige virksomheder siden 2008. Blandt andet nedenstående.

Udvikling og test

Når der foreligger en beskrivelse kan udviklingen af jeres mobilapplikation gå i gang. Og som i al softwareudvikling en kundens feedback vigtig for at projektet bliver en succes.

Ved appudvikling vil det ofte være muligt af sende den første version af appen til kunden til test efter få dages udvikling. Kunden får appen på sin telefon eller tablet og kan se om applikationen fungerer som ventet.

Dette gentages mange gange i udviklingsprocessen, og kundens feedback er udgangspunktet for den retning udviklingen tager. Udvikles den samme app til flere platforme, fx iOS og Android, så udvikles den ene version færdig, før den anden påbegyndes, så ændringer kun skal laves en gang.

Der er et meget stort potentiale i at tilføje apps til virksomhedens it-systemer, især hvis der er medarbejdere, der ikke er så fortrolige med almindelig it. Dem har vi set, at man kan få fat i med mobilapps, hvis man griber det rigtigt an.

Kontakt os om udvikling af apps

Publicering, videreudvikling og vedligehold

Når en app er færdigprogrammeret og gennemtestet, skal den ud til brugerne. Nogle kunder vælger at publicere på Centics konti til App Store, Google Play og Windows Phone Store. Andre har deres egne konti. Det er også muligt at en virksomhed får sin egen App Store til iOS apps.

Efter en app er publiceret fortsætter vi typisk med at videreudvikle på kundernes apps, fordi brugerne efterspørger flere features, og det kan af og til være nødvendigt at ændre lidt, når der kommer nye versioner af iOS, Android mm. eller nye enheder med andre egenskaber.

Lad os udvikle jeres app. Ring til os på 60 70 20 00 eller send en mail til kontakt@centic.dk for at høre mere om mulighederne.

Læs mere om softwareudvikling eller om app udvikling.

Udtalelser fra kunder

Sådan har andre oplevet Centic som udviklingsleverandør.

Vi er meget tilfredse med udvikleren fra Centic. Han satte sig hurtigt ind i vores setup, og han har også en god fornemmelse for hvornår han skal lave en opgave, og hvornår det er os der skal lære at gøre noget. Centic er en leverandør af softwareudvikling, hvor man får rigtig god værdi for pengene.
Kost & Ernæringsforbundet, Økonomichef Morten Andersson
Det intranet som Centic har udviklet sammen med os, har givet os en meget mere effektiv logistik i vores leverance af catering til offshore i Nordsøen. Og det at der er apps til medarbejderne er super godt, fordi det er mennesker der er meget på farten, og mobilapplikationerne er nemme at bruge.
Aramark Denmark, Morten Juul Andersen Director of Operations Northern Europe
Vi har brugt Centic til udvikling af den seneste version af vores system til håndtering af al administration omkring de ph.d.-studerende på SDU. Vi har kommunikeret direkte med udvikleren og han har været god til at sætte sig ind i, hvad vi ville, samtidig han har ydet høj produktivitet gennem hele udviklingsprojektet.
Syddansk Universitet, Projektchef Bjarne Nielsen